DANNELSE

At blive et større menneske

Ny bog af Lene Andersen

Kan man forestille sig en dansk opfindelse, som har gjort Danmark til et af verdens mest stabile og velstående lande og danskerne til verdens lykkeligste folk? Og hvis en sådan opfindelse findes, kan vi så eksportere den til resten af verden?

Opfindelsen findes, og den hedder folkeoplysning. Det var Grundtvig og Kold, der tog den tyske idé om dannelse, Bildung, og demokratiserede den i form af højskolen. Dermed gjorde de dannelse til folkedannelse og folke­oplysning. Norge, Sverige og Finland kopierede konceptet ret hurtigt og fik det samme gode resultat.

Verden står over for hidtil usete udfordringer, og vi har brug for dannelse globalt. Lene Andersens nye bog gør det håndgribeligt, hvordan vi kan tale om dannelse i en global sammenhæng og dermed skabe en klogere og mere meningsfuld verden.

En Rapport til Romklubben

Lene Andersen er medlem i Romklubben, og bogen er en Report to the Club of Rome. De to co-præsidenter, Sandrine Dixson-Declève og Mamphela Ramphele, skriver bl.a. i deres forord:

Bogen er en eftertænksom og tankevækkende guide, der kan sætte menneskeheden i stand til atter at fokusere på det, som er vigtigt, og at forstå livslang læring, uddannelse og tænkning som en forenende kraft.

Klik for større billede

Bogens danske video

I videoen nævner Lene Andersen Fremvirke og European Bildung Network; Fremvirke kan du læse mere om og melde dig ind i her: http://fremvirke.dk/ og European Bildung Network finder du her: https://europeanbildung.net/

Bogdata

Dannelse – At blive et større menneske
Forfatter: Lene Andersen
Antal sider: 171
ISBN: 978-87-93791-09-1
E-book ISBN: 978-87-93791-11-4
Udgivelsesdato: 25. juni
(c) Lene Rachel Andersen & Nordic Bildung, 2020
Priser:
paperback vejl. pris inkl. moms: 125,-
ebog vejl. pris inkl. moms: 50,-
Bliver tilgængelig på Amazon og alle større platforme online.

Presse-info

Lene Andersen er økonom, forfatter, futurist og folkeoplysningsaktivist. Siden 2005 har hun skrevet 16 bøger og har modtaget to demokratipriser: Ebbe Kløvedal-Reichs Demo­kratistafet (2007) og Døssingprisen, Biblio­tekarforbundets hæderspris (2012). Blandt hendes bøger er The Nordic Secret (2017), skrevet sammen med Tomas Björkman og Metamodernitet (2019).

Andersen er medlem af Romklubben og en af medstifterne af tænke­tanken Nordic Bildung i København. Hun er desuden blandt initiativtagerne til European Bildung Network og European Bildung Day.

https://da.wikipedia.org/wiki/Lene_Andersen_(forfatter)

https://en.wikipedia.org/wiki/Lene_Rachel_Andersen

Kontakt: Mette Hvid Brockmann: mhb@nordicbildung.org / +45 53833925

Klik for større billede

22. juni 2020

Lene Andersen med 179 bøger: alle medlemmer af Folketinget får en kopi af Dannelse – at blive et større menneske.

Foto: Mette Hvid Brockmann

Share This